Frans van Luffelen

De eerste carnaval van de Buntstèkers was voor Frans in 1994. Hij wist toen nog niet wat carnaval in ‘t Hupke voor hem zou gaan betekenen. Nu 22 jaar later kan hij terug kijken op een mooie periode bij de carnavalsvereniging waar hij actief bij betrokken is.  Op maandag 8 febr.  2016 kreeg Frans van Luffelen van Prins Bartes de onderscheiding:  ERE-Buntstèker.

22 jaar die niet ongemerkt voorbij zijn gegaan voor de vereniging. Frans was al snel betrokken bij het maken van de carnavalskrant en zit al 23 jaar in de redactie. Het bestuur zocht nieuwe leden en Frans werd al snel penningmeester van de club. Zijn kwaliteiten werden snel opgemerkt en in 2008 mocht hij zich voorzitter noemen van de vereniging.

Mensen enthousiasmeren en betrekken rond de carnavalsactiviteiten is een vaardigheid die Frans goed beheerst. Jaren ging hij samen met andere de “carnavals – jeugdgroepen” langs in de naburige kerkdorpen om jongeren te overtuigen dat zij met hun carnavalswagen mee moeten doen in de optocht van Netersel. En dit met groot succes, want in 2007 hadden we een record van 11 wagens in onze optocht.  Hoe mooi kon het zijn dat bij het “33 jaar” bestaan van de cv De Buntstèkers in 2008 en bij de presentatie van de carnavalsvlag, Frans van Luffelen uitgeroepen werd als Prins van ‘t Hupke.   

Frans deed vaak “met Gon aan zijn zijde” mee aan playback optredens, toneelstukjes, liedjes zingen en het maken van beamerpresentaties. Dit alles om de mensen te vermaken en een mooi carnavalsprogramma aan te bieden. Dat hier goede muziek bij hoorde was vanzelf sprekend en het is ook mede dankzij hem dat de orkesten jarenlang bleven hangen. Denk hierbij aan de Klokwausse enKwart vur Elluf. Zou met het nieuwe orkest, Kennèh uit Didam een nieuwe traditie ontstaan?

Carnaval is voor Frans niet alleen in het voorjaar maar het gehele jaar door. Hij houd zich bezig met het ophalen van oud ijzer en is de drijvende kracht bij het organiseren van de  vele zittingsavonden, de zomermarkten en natuurlijk de zomercarnaval spektakels als  “De langste polonaise” en “vissen op het plein”.

Frans wij weten dat jij  de onderscheiding  “ERE-Buntstéker” met hart en ziel zult dragen.  

Bedankt voor je tomeloze inzet.