Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor Frans van Luffelen

Ook Frans van Luffelen ontving een onderscheiding, meestal droeg hij mensen voor om in het zonnetje te zetten. Deze keer was hij zelf aan de beurt, hij werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontving de onderscheiding uit handen van wethouder Wim van der Linden. Hij werd onderscheiden voor ruim 27 jaar vrijwilligers werk in de Neterselse gemeenschap, waarbij zijn jarenlange voorzitterschap van de Buntstèkers misschien wel het meest in het oog springt. Hij speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van zowel de carnavalskrant als de zittingsavond en heeft natuurlijk jaren lang veel tijd en energie gestoken in het bestuur van de Buntstèkers.

Vooral de vele activiteiten om geld in te zamelen voor de vereniging kunnen op zijn naam geschreven worden. Denk aan de veiling, ophalen oud ijzer en voorheen ook het verzamelen ervan. Het hele jaar door zorgden Frans en enkele leden voor de opslag van het ijzer zodat dit verkocht kon worden als de prijzen goed waren. Ook de verkoop van de 2ehands spullen tijdens de zomermarkt was een kolfje naar zijn hand. Het houden van de brommerbeurs is ook mede dankzij Frans van de grond gekomen.

Verder heeft Frans zich altijd voor 100% ingezet voor de saamhorigheid in het dorp. Onder andere het record van de langste polonaise in 2010 waarbij ongeveer de helft van de inwoners aan meedeed om dit te halen. Dit was voor hem een van de hoogtepunten om op terug te kijken

Frans heeft ook nog een rol gespeeld bij het oprichten van onze grootste jeugdvereniging namelijk DV Netersel. Wat begonnen was om een extra optreden te hebben op de zittingsavond, is uitgegroeid tot een geweldige club waar duidelijk behoefte aan is in ons dorp.

De jeugd kon ook gebruik maken van de las-expertise van Frans. Waar hulp nodig was kwam die er ook. Daarnaast moet vermeld worden dat zijn inzet aan de basis ligt van het grootste geheim van Netersel: wie wordt de nieuwe Prins!