Frans Waalen

Frans Waalen, benoemd tot Ere Buntstèker.

Voor Frans Waalen was 1994 een zeer bijzonder jaar. Hij werd in dat jaar de Prins Carnaval van ‘t Hupke. Nu  8 februari 2016 mogen we akte nemen van het feit dat Frans Waalen al weer 22 jaar lid is van carnavalsvereniging De Buntstèkers uit ‘t Hupke.  Dit betekent dat hij de onderscheiding mag dragen van ERE-Buntstèker.  En welverdiend. Als oudste raadslid is hij nog steeds en zoveel mogelijk aanwezig bij alle activiteiten van de Raad van Elf. Dat de polonaise niet meer altijd ingezet wordt door Frans moge duidelijk zijn,  maar zijn mening is duidelijk hoorbaar binnen de vereniging. Het is goed voor ‘t Hupke om een afwisselende raad te hebben met jonge en oudere leden.

Frans was goed in het verkopen van de  vetleren tijdens de carnavalsdagen en bracht veel ondersteuning bij de organisatie van de optocht: ophalen en brengen dranghekken en de wagen.  

Hij was nooit te beroerd om te helpen waar nodig. Ook buiten de carnavalsdagen was hij betrokken met de Buntstèkers. Zo haalde hij mede de spullen op voor de rommelmarkt en plaatste deze tijdelijk thuis in zijn schuur. Graag stond Frans Waalen op de zomermarkt om de hier de 2de hands spullen te verkopen.  

Binnen de vereniging is Frans een echte sfeermaker. Hij wil dan ook graag betrokken blijven de carnavalsvereniging. Wetende dat de voetjes niet zo makkelijk van de vloer gaan is hij samen met andere iets nieuws gaan bedenken. Frans Waalen is dan ook  mede initiatiefnemer van “Het genietschap”.  Dit is een nieuw club – in oprichting – dat onderdeel uit gaat maken van de carnavalsvereniging en bestemd is voor oud leden en prinsen uit het Hupke.  Zo ziet hij de weg vrij om ook voor de komende 22 jaar lid te blijven van carnavalsvereniging “De Buntstékers”

Frans Bedankt.